Myllypuroon nousee kansainvälisen tason jääurheiluareena ja runsaasti harjoittelutilaa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti eilisessä kokouksessaan myöntää suunnitteluvarauksen Myllypuron jääurheilukeskukselle. Hanketta on suunniteltu Myllypuroon jo vuosia, ja nyt hanke on ottanut merkittäviä askelia eteenpäin, kun sille on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriöstä rahoitus. Jääurheilukeskus on Olympiakomitean valtakunnallisesti merkittävin liikuntapaikkahanke.

Jääurheilukeskus tulee olemaan moderni, kansainvälisen tason jääurheiluareena, joka tarjoaa myös runsaasti harrastustilaa. Halli tarjoaa vihdoin sisäharjoittelumahdollisuudet pikaluistelulle. Se mahdollistaa huippu-urheilun valmentamisen sekä kansainvälisten kilpailujen järjestämisen Suomessa. Hallissa tulee olemaan laajasti myös muuta harjoitustilaa eri lajien käyttöön. Keskuksesta on tarkoitus rakentaa maailman ekologisin jääurheilukeskus. On hienoa, että tällainen urheilun ja liikunnan keskus sijaitsee vain 600 metrin päässä Itäkeskuksen metroasemasta!

Lautakunnan päätöksenteko ei sujunut yksimielisesti. Vihreiden ja vasemmistoliiton edustajien toimesta hanketta haluttiin vielä lykätä. Asia oli lautakunnassa kaksi viikkoa pöydällä, jotta voitiin selvittää, onko vaihtoehtoisia sijainteja olemassa. Sinä aikana viranhaltijat kokosivat vastaukset hankkeeseen liittyviin kysymyksiin. Kaupunkiympäristötoimiala antoi selvän vastauksen: mitään toista kaavoitettua paikkaa ei Helsingissä ole ja hanketta on suunniteltu nimenomaan tälle paikalle. On toki mahdollista lähteä etsimään toista paikkaa kaavoitettavaksi, mutta se tarkoittaa prosessin aloittamista alusta. Hanke on tehnyt suunnitelmat Myllypuroon kaavoitetulle tontille. Saaduista vastauksista huolimatta vihreät esitti eilisessä kokouksessa, että selvittämistä jatkettaisiin edelleen. Lautakunnan selkeä enemmistö halusi kuitenkin viedä hanketta eteenpäin, koska riittävät vastaukset oli jo saatu viranhaltijoilta. Uusi kaavaprosessi viivyttäisi hanketta väistämättä muutaman vuoden, eikä rahoituksen säilymisestä ole mitään varmuutta. Vastaavien liikenneyhteyksien päästä sijaintia ei missään nimessä löytyisi.

Pidän tärkeänä, että kaupunki on luotettava kumppani niille tahoille, jotka haluavat investoida Helsinkiin. Kaupungin ylin johto on ollut suunnitelmista hyvin tietoinen jo vuosien ajan. Kaikille on ollut selvää, että Myllypuron jääurheilukeskusta suunnitellaan juuri Myllypuroon, eikä esimerkiksi Vuosaareen. Ei voi välttyä ajatukselta, että lähestyvillä kuntavaaleilla on osasyynsä siihen, että vihreät heräsivät asiaan nyt. Kaupungin luotettavuus kärsii, jos vuosien yhteistyön jälkeen vedetään matto alta juuri päätöksenteon kynnyksellä. Kiitos hankkeen vetäjille, virkakunnan hyvälle pohjatyölle ja lautakunnan enemmistölle siitä, että kauan kaivattu jääurheilukeskus saatiin viimein eteenpäin.

Kommentit

Jätä kommentti