Helsinki tarjoaa nuorille kesätöitä

Hallituksen päätös rajoitusten keventämisestä oli kulttuurin ja vapaa-ajan palveluiden osalta helpottava. Helsingin kaupungin toimipisteet ovat olleet suljettuina pian kaksi kuukautta. Varsinkin kirjastoa on monella ollut ikävä, mutta on ilahduttavaa, että kulttuuri- ja liikuntapaikkoja voidaan myös avata kesäksi.

Helsingissä olemme jännittäneet, miten käy nuorten kesätyöpaikkojen. Rekrytointiprosessit olivat loppusuoralla, kun koronavirus pisti suunnitelmat uusiksi. Olemme joutuneet elämään epävarmuudessa sen suhteen, saadaanko palveluita lainkaan avattua täksi kesäksi. Mikäli palvelut olisi edelleen pidetty suljettuna, ei myöskään kesätöitä olisi voinut tarjota alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Hallituksen linjausten mukaisesti kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut avautuvat laajemmin 1.6. alkaen. Kesätyöpaikkojen hakuprosessit saadaan vietyä loppuun lähiaikoina ja tavoitteena on, että myös kesätyöt alkaisivat kesäkuun alusta alkaen. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla tulee olemaan tänä kesänä noin 300 kesätyöntekijää töissä kirjastoissa ja nuorisopalveluissa sekä liikuntapalveluissa. Kaikkiaan Helsingin kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan jopa 4000 nuorelle.

Koronakriisi on iskenyt erityisen rajusti nuorten työllisyyteen Helsingissä. Maaliskuussa alle 25-vuotiaiden työttömien määrä kasvoi 85 % ja 25-29-vuotiaiden työttömien määrä 65 %. Helsingin elinkeinorakenne painottuu vahvasti palvelualoihin, ja siten koronan talousvaikutukset heijastuvat nopeasti työllisyyteen. Lomautettujen suuri määrä näkyy luvuissa ja täytyykin toivoa, että rajoitusten keventäminen tarkoittaa myös lomautusten päättymistä. Näin valtaisaan nuorisotyöttömyyden kasvuun meillä ei ole varaa.

Kommentit

Jätä kommentti