Tiedote: Hallituspuolueet ovat pettäneet kaikki lupauksensa Suomen nuorille

Julkaistu 7.11.2023.

– Ymmärrän miksi suomalaiset nuoret kokevat tulleensa petetyiksi ja joutuneensa hallituksen politiikan maksajiksi. Me kaikki muistamme ne suuret puheet ennen vaaleja, joilla erityisesti kokoomus lunasti vaalivoittonsa. Sen jälkeen hallituspuolueet ovat vain reilussa puolessa vuodessa pettäneet lupauksensa suomalaisille nuorille. Viisas hallitus pyrkisi vahvistamaan nuorten luottamusta, mutta sen sijaan hallitus keskittyy leikkaamaan nuorten arjesta ja tulevaisuudesta, sanoo SDP:n 1. varapuheenjohtaja Nasima Razmyar.

Razmyar sanoo suomalaisen yhteiskunnan olevan käännekohdassa.

– Tähän mennessä seuraava sukupolvi on aina voinut edellistä paremmin. Nyt näin ei enää ole ja olemme käännekohdassa. Hallituksella on vielä aikaa arvioida omien päätöksiensä yhteisvaikutukset. Tästä syystä esitämme hallitukselle välikysymyksen, sanoo Razmyar.

Hallituksen esitysten vaikutusten lukeminen on kylmäävää.

– Hallitus jättää lupauksistaan huolimatta opintotuen indeksikorotukset tekemättä tilanteessa, jossa elinkustannukset nousevat. Hallituksen työelämäheikennykset osuvat uraansa aloittaviin nuoriin, kun esimerkiksi irtisanomista helpotetaan ja pätkätyötä lisätään. Hallitus kovasti toistelee, että tekemättä jätettyjen päätösten maksajina ovat tulevat sukupolvet, mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan koske ilmasto- ja luontopolitiikkaa, ihmettelee Razmyar.

Kyse ei ole vain yksittäisestä toimesta, vaan hallituksen leikkauspolitiikasta kokonaisuudessaan, joka osuu erityisesti nuoriin.

– Hallituksen puheissa velkalaivaa käännetään nuorten vuoksi, mutta ilmiselvästi myös nuorten kustannuksella. Haluaako tämä hallitus todella jäädä historiaan sinä hallituksena, joka romutti nuorten uskon tulevaisuuteen ja loi menetetyn sukupolven? Nyt on hallituksen aika vastata – ei vain oppositiolle, vaan Suomen nuorille, painottaa Razmyar.

Kommentit

Jätä kommentti