Elämäni paras kaupunki

Kuntavaaleihin on aikaa kaksi kuukautta. Huhtikuussa päätetään siitä, millaista Helsinkiä haluamme tulevina vuosina rakentaa, ja millaisiin arvoihin nojaten Helsinkiä johdetaan. Olen ehdolla kaupunginvaltuustoon ja Helsingin pormestariksi. Haluan olla rakentamassa Helsingistä entistä parempaa kaupunkia sen jokaiselle asukkaalle.  

Minä en ole paljasjalkainen helsinkiläinen. Synnyin Kabulissa, Afganistanissa, josta muutaman mutkan jälkeen päädyin perheeni kanssa pakolaisina Helsinkiin vuonna 1993. Siitä saakka tämä kaupunki on ollut kotini. Elämäni paras kaupunki.

Kasvoin aikuiseksi Käpylässä, jossa perheemme asui kaupungin vuokra-asunnossa. Opin suomen kielen peruskoulussa ja kirjastossa, kavereiden kanssa leikkiessä. Vähävaraisuudesta huolimatta elämä oli rikasta. Lapsena Helsinki tuntui ihmeelliseltä ja sitä se edelleen on minulle. Tämä kaupunki on osa minun tarinaani, ja minun tarinani on osa Helsinkiä. Kaupunkia ei ole ilman ihmisiä, me jokainen kirjoitamme Helsingin tarinaa.

Kaupunki on turvasatama. Olen kuullut tämän lohdullisen lauseen monelta ihmiseltä. Helsingissä saa olla oma itsensä ja toteuttaa unelmiaan. Se on myös ajatus, johon nojaten haluan Helsinkiä rakentaa. Helsinki pitää huolen jokaisesta sen asukkaasta. Turvallisuus syntyy monesta tekijästä. Siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella on elämässään edes yksi turvallinen aikuinen, että yksikään ikäihminen ei joudu pelkäämään vanhenemista. Se syntyy siitä, että kukaan ei tule syrjityksi, eikä kenenkään tarvitse pelätä kaupungilla liikkuessaan. Kukaan ei saa jäädä yksin, kun tarvitsee elämässään tukea.

Helsinkiä tulee rakentaa tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti, asukkaita kuunnellen ja koko kaupunkia kehittäen. Haluan, että jokainen helsinkiläinen voi elää hyvää ja mielekästä elämää. Että arki on turvallista ja sujuvaa riippumatta siitä, missä päin kaupunkia asuu. Helsinki on kaupunki, jossa taide, kulttuuri ja tapahtumat kukoistavat ja luovat iloa elämään.

Hyvinvointi ei synny itsestään. Siihen tarvitaan työtä ja vakaata taloutta. Koronakriisi iski pahiten juuri kaupunkilaisiin elinkeinoihin. Matkailuun, ravintoloihin, kulttuuriin ja tapahtumiin. Kaupunkia ei voi kokea etänä. Tulevalla kuntavaalikaudella keskeinen tehtävämme on huolehtia siitä, että Helsinki nousee koronan jälkeen uuteen kukoistukseen, ja että huolehdimme ihmisten hyvinvoinnista raskaiden aikojen jälkeen. Tarvitsemme uusia investointeja ja uusia työpaikkoja, uusia osaajia. Helsingin tulee olla kansainvälinen edelläkävijä, jonka vetovoima hyödyttää koko Suomea.  

Helsinki pärjää monella mittarilla erinomaisesti, mutta vielä on tehtävää, jotta kaikki kaupungin palvelut toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja ovat kaupunkilaisten saavutettavissa. Hyvinvointi vaatii tekijänsä. Helsingin täytyy olla Suomen paras työnantaja ja houkuttelevin työpaikka. Se vaatii hyvää johtamista, luottamusta, ja herkkää korvaa kuunnella niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden ääntä. Tarvitaan yhteistyökykyä ja inhimillisyyttä.

Sinä päätät, millainen on tulevaisuuden Helsinki. Millaista tarinaa me Helsingille rakennamme.

Minä puolestani lupaan tehdä parhaani sen eteen, että tämä on elämäsi paras kaupunki.

Lupaan olla koko kaupungin, ja kaikkien helsinkiläisten pormestari.

Tervetuloa mukaan kampanjaani hyvinvoivan ja vetovoimaisen Helsingin puolesta!

Kommentit

Jätä kommentti