Koko kaupungin ja kaikkien helsinkiläisten pormestari

Minut on tänään asetettu SDP:n ehdokkaaksi Helsingin pormestariksi ensi kevään kuntavaaleissa. Kiitän nöyrästi tästä luottamuksesta ja kunniasta. Samalla nimettiin 102 ensimmäistä kuntavaaliehdokasta. Onnea jokaiselle valitulle! Lähdemme vaaleihin upealla joukkueella. 

Pidin piirikokouksessa seuraavan puheen:

Hyvät piirikokousedustajat,

Kiitän nöyrästi siitä luottamuksesta, jonka olette minulle osoittaneet. On suuri kunnia saada olla sosialidemokraattien ehdokas Helsingin pormestariksi. Helsinki on meidän kaikkien rakas kotikaupunki. Minulla on valtava palo ja into tehdä parhaani sen eteen, että tämä kaupunki olisi päivä päivältä parempi sen jokaiselle asukkaalle.

Kirjoitin keväällä piirin jäsenille kirjeen, jossa kerroin olevani käytettävissä SDP:n pormestariehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa. Vain viikko tuon kirjeen lähettämisen jälkeen maailma ympärillämme muuttui. Suomi oli valmiustilassa ja olimme tuntemattoman edessä. En ole pitämässä tätä puhetta teidän edessänne Paasitornissa, vaan olemme kaikki omilla tahoillamme ruudun takana. Ja vielä kaiken lisäksi olen juuri itse saanut koronaviruksen.

Menemme vaaleja kohti poikkeuksellisessa tilanteessa. Meidän vahvuutemme on ihmisten kohtaaminen, mutta erittäin todennäköisesti se on keväällä edelleen rajoitettua. Se asettaa meille haasteita, mutta me teemme vaalityötä niillä keinoin, jotka ovat mahdollisia näissä oloissa. Suomalaiset ovat selvinneet tästä kriisistä poikkeuksellisen hyvin, ja uskon että selviämme jatkossakin. Joudumme kuitenkin sietämään epävarmuutta, eikä kukaan tiedä, miltä maailma näyttää ensi vuoden huhtikuussa.

Yksi asia kuitenkin on varma. Sosialidemokratian suunta Helsingissä kääntyy! Hyvä toverit, me voitamme ensi kevään kuntavaalit. Me palaamme suurten puolueiden joukkoon, ja me rakennamme Helsinkiä tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Me teemme politiikkaa helsinkiläisiä kuunnellen ja koko kaupunkia kehittäen. Me pidämme huolen siitä, että jokainen helsinkiläinen voi elää hyvää ja mielekästä elämää. Jokaisessa kaupunginosassa on tasavertaiset palvelut, mutta jokainen kaupunginosa on kuitenkin omanlaisensa. Me rakennamme kaupunkia, jossa arki on turvallista ja sujuvaa. Kaupunkia, jossa taide, kulttuuri ja tapahtumat kukoistavat ja luovat iloa elämään. Me pidämme huolen siitä, että kukaan ei jää yksin, kun tarvitsee elämässään tukea. Hyvät ystävät, minä lupaan olla koko kaupungin, ja kaikkien helsinkiläisten pormestari.

Olen toiminut kaksi vaalikautta valtuutettuna ja kuluvan kauden apulaispormestarina. Olen nähnyt läheltä, miten valtavan hieno kaupunki Helsinki on, mutta myös sen, mitä vielä on tehtävänä. Olen sitoutunut tekemään töitä Helsingin ja helsinkiläisten puolesta.

Hyvät toverit, minä olen valmis siihen tehtävään, johon olette minut ehdolle asettaneet. Kiitän siitä luottamuksesta, jonka olen teiltä saanut – nyt meidän on yhdessä hankittava luottamus helsinkiläisiltä.

SDP lähtee vaaleihin yhtenäisenä ja rohkeana joukkueena. Vahvan pääministerimme Sanna Marinin johdolla voitamme vaalit koko Suomessa ja me teemme sen täällä Helsingissä! Kiitos!