Nasima på svenska

Å 1992 omvälvdes min familjs liv totalt. Efter maktskiftet i Afghanistan började ett nytt blodigt krig och vi flydde till Finland. Under denna tid var jag åtta år gammal. Jag har nu bott i Finland i 23 år och har lärt mig mycket om samhället och finländare.

Jag är imponerad över den energi med vilken finländarna har hjälpt människor i verklig nöd under årens lopp. Jag har sett en hel del olika öden och är övertygad om att inte en enda finländare skulle låta bli att räcka en hjälpande hand i en verklig nödsituation.

Att vara finländare betyder för mig trygghet och stabilitet. Många finländare reser utomlands får att få upplevelser, men jag upplever tillräckligt också i mitt hemland. Det är också lätt att tala om Finland utomlands och vi kan alltid vara stolta över vårt land. Det betyder verkligen mycket för mig. Förhoppningsvis tar ingen för givet allt det goda vi har här. Vi har uppnått det med hårt arbete. Jag är också stolt över mina rötter och min bakgrund. Min afghanska bakgrund är närvarande varje dag i mitt liv både genom min familj och mitt språk.

Jag har varit med i politiken två år på heltid. Under denna tid har jag samlat erfarenhet och kunskap, också genom att följa förtjänstfullt arbete av erfarna personer. De viktigaste möten äger rum trots allt på torgen och i cafeterior över hela landet. Det stöd och den uppmuntran jag fått från människor har ökat mitt självförtroende, och även stärkt min vilja att arbeta för att eliminera olägenheter som människor möter i vardagen. Jag är motiverad att göra mitt bästa.

Mina mål:

Din bakgrund ska inte avgöra vad du kommer att bli. Jämställdhet gynnar alla.


Varje finländare ska ges möjlighet till ett gott liv, ett liv som han eller hon drömmer om.


Finland är en bra plats för kommande generationer. Låt oss göra val som är bra för människor, miljö och ekonomi.